Sex punkter för att vara ikapp

Att inte ha ett uppehåll gick tydligen inte att leva up till igen och snart är det åter ca 50 dagar sen. Återigen tvingas jag konstatera att jag måste skärpa mig och det är bra att det finns somliga som med alla möjliga medel tjötar hål i huvudet på mig om att jag ska blogga. Skäms lite och säger tack grannen, sms-tjejen, tilltryckaren, sekreteraren, delegationsledaren, den tjötige, arbetsbiträdet med flera som påminner mig om vad jag borde göra.

 

Utvecklingen går både framåt och bakåt globalt, nationellt, regionalt och lokalt här hemma hos mig.

 

Låt oss reflektera lite och konstatera några saker sedan sist.

En reflektion är alltid bra att göra över det som hänt, om en kort:

 

1. Om den 11 september var anledningen till splittring i världen och vissa förespråkade hat och hämd kom den 22 juli att bli symbolen för enighet, kärlek och mer öppenhet. Den norska statsministern Jens Stoltenbergs ord om att vi möter hat och våld med mer kärlek och öppenhet fick äntligen kontrastera hämndbegäret efter tio år. Juli månads hjältar blir således Stoltenberg och det norska folket.

 

2. Riksorganisationen Unga Synskadade (US) har hållit Medlemsforum med många bra beslut, genomfört val av funktionärer och gett oss medlemmar välbehövlig lust, glädje och energi inför hösten. Denna Sveriges häftigaste ungdomsorganisation är nu rustad för att ta sig an tidens nya utmaningar framöver och jag som i många år haft förmånen att vara i ledande funktion men nu efter forumet inte längre är det, vill lyckönska alla. Min tid i funktionärskåren är slut men mitt medlemskap håller i några månader till. Vid årsskiftet kommer en reflektion av mina 18 US-år som varit oerhört betydelsefulla för mig. Men nu gäller det att så långt det går njuta av medlemskapet ett litet tag till.

 

3. Den 22 augusti skrevs det åter historia när Tripoli föll och det libyska folket kunde börja fira sin seger över tyrannen Ghaddafi efter 42 år. Jag vet att kriget inte är slut och att det kan hända mycket men jag har respekt för den känsla av frihet folket där känner, ingen kan ta den känslan ifrån dem!

 

4. I Syrien har folk nu kämpat för att befria sig och sitt land i över sex månader. Varje dag blir världen vittne till en massa oskyldiga människors död men vi fortsätter att tiga. Var är de stora solidaritetsdemonstrationerna för det syriska folket? Kan vi verkligen inte göra mer? Kina och Ryssland har bestämt sig för att motsätta sig varje försök till ett ingripande ifrån FN:s säkerhetsråd genom veto. Hur gör vi nu med ett förlamat FN och vem tar nu hand om de barn vars föräldrar kanske blir dödade av Assad-regimens stridsvagnar i Syrien? Ska det verkligen vara såhär?

 

5. Min gamla chef, föreningskamrat och inspiratör Marie Häglerud skulle den 27 augusti fyllt 50 år om hon varit kvar i livet. Cancern tog tyvärr hennes liv och hon togs hastigt ifrån oss alla, vilket fortfarande känns svårt att greppa. Även om hon själv inte nu finns bland oss, firades hennes 50-årsdag med ett skivsläpp i hennes ära och ett tillfälle för alla som ville att samlas, umgås, minnas och ha det trevligt. en mycket trevlig kväll som verkligen blev minnesvärd och fick med allt skratt symbolisera en del av Maries livsglädje och lust.

 

6. Den borgliga regeringen har snart styrt i ett år efter valet 2010 och budgetförhandlar just nu. Det verkar bli sänkt krogmoms, lite småpengar till skolan för att tysta Björklund och sen tar nog fantasin slut tror jag. Ingen sänkt skatt för pensionärerna, nejdå de får snällt vänta på sin tur för nu är det tydligen viktigt att räkmackan blir billigare först, har statsminister Fredrik bestämt. Men välfärden, tågen och arbetsmarknaden då? Nä inget till dem heller vad det verkar. KD-Göran fick ju heller inget, så besviken han är oj, oj. Men huvudvärken och det lite smådeppiga kanske han kan fixa till på ett av sina privata apotek, eller vad tror ni?

 

Ibland är det bra att reflektera så här och dra lite slutsatser för sig själv. Nu blir slutsatsen här att detta inlägg kan bli mycket längre men att jag kan avrunda här och återkomma i n

ästa, så det gör jag helt enkelt. Ett lite speciellt inlägg utlovas senare idag/ikväll för det här är en lite speciell dag.


Kommentarer
Postat av: Arbetsbiträdet

Det är bra Bossen! Jag ser fram emot dina inlägg framöver.

2011-09-06 @ 16:09:34
URL: http://arbetsbitradet.blogg.se/
Postat av: deligationsledaren

Två riktigt bra inlägg! Fortsätt så!

2011-09-09 @ 16:56:31
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0