Ekonomi, fika och lite snö?!

Att det skulle snöa i maj efter att det precis varit försommar var lite väl svårsmält faktiskt. Mycket kan man lita på här men absolut inte vädret. Och ännu mer skrattretande blev det när solen först visade sig och sedan följdes av hagel. Den planerade utedagen på bryggan där det skulle tvättas bom på segelbåten fick bytas mot en innedag med ekonomiska rapporter och en mailskörd till att duga. Även sådana dagar behövs så man får känna att man kan halvera inkorgen. Glädjekänslan är enorm när det väl är gjort.

 

Tisdagarnas höjdpunkt infaller efter klockan 18. Då är det dags för den veckovisa kompisfikan i stan och här händer alltid grejer, stora som små. Skolkar man ifrån det här blir man nästan ”hängd” och är man sen blir man nerringd, så bäst att infinna sig snarast.

Ännu mer ekonomirapport fick avsluta den här dagen som nu i skrivande stund redan hunnit bytas mot onsdag.

 

Jag noterar att Försäkringskassan åter blev uthängd och denna gång av statens inspektion för socialförsäkringarna. Ansvarig minister hejar på inspektionen och ger kassan en överhetens klapp på huvudet. Men är det verkligen de anställda på kassan som gör fel? Eller är det kanske uppdragsgivarens konstiga människosyn uttryckt i regelverk som får dem att agera på ett visst sätt? Ulf Christersson kan ta sig en funderare över den frågan.

Från Teheran kommer åter rapporter om gripanden och konstiga domar. Den här gången gäller det den förra informationsministerns son som gripits för deltagande i en protestdemonstration för tre månader sedan. Under sin tid som minister såg den gubben till att gripa många och nu är hans egen son i samma grop. Undrar hur kaxig han känner sig nu?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0